Известие

Collapse
No announcement yet.

Купих си Alfa Romeo 156 2,4 JTD ???????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Купих си Alfa Romeo 156 2,4 JTD ???????

Здравеите колеги имам едни вапросчета кам вас??
    Несам запознат много много с тия коли но се надявам да се науча.
    Начи аз не сам в БГ а в Австрия и си купих една АлФА 156 2,4 JTD и е на 195 000 км та питам ви мноого ли е тва за тая кола??
    И да ви питам какво двигателно масло ми препорачвате да сипвам??
    И изобшто ако има нешто по така да знам Казваите
    Мерси предварително
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD juni 00

Километрите са нищо за тая кола За маслото сипвай Селения
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Re: Купих си Alfa Romeo 156 2,4 JTD ???????

Първоначално публикувано от Krasi86
      Начи аз не сам в БГ а в Австрия и си купих една АлФА 156 2,4 JTD и е на 195 000 км та питам ви мноого ли е тва за тая кола??
      Мерси предварително
      И е много и е не е много, Зависи от кого е карана и как подържана
      АЗ бих ти препоръчал ШЕЛ 0W/40 , аЗ с такова карам и съм много доволен, предполагам,че при тебе няма да е по скъпо от Германия. Тук ги купувам от АутоТайлеУнгер За 45 еуро 5 литра. НеЗнам дали има в Австрия АТУ ма предполагам,че трябва да има

Comment

А тва МАСЛО 0W/40 за лятото или за зимата ми го препорачваш??

Comment

Честито колега,

Дълго и безаварийно да си я караш !

Километрите не са много, но е важно как е карана и поддържана.
          Аз имам същата (май 2000) и е купена в Австрия. Обърни особено внимание на турбото, съединителя, компресора на климатика и предното окачване (вибрации, неестествени шумове, течове и др.). След около 120-130 х. км. започват да създават проблеми. При мен се прецакаха на 104 000 км. (поне толкова показва километража) и ги смених с оригинални, които поръчах от Австрия, а цените за тях са убийствени (в България са още по-скъпи).
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

А тва МАСЛО 0W/40 за лятото или за зимата ми го препорачваш??
            Лято Зима все тая, колата харчи даже като,че ли по малко......според мене това е най доброто масло Шел или Кастрол 0W 40,но като ,че ли Шела е по добър

Comment

Първоначално публикувано от Димо
              Честито колега,

..........поръчах от Австрия, а цените за тях са убийствени (в България са още по-скъпи).
              АЗ чувам, че в БГ цените 2 пъти по евтини За какви части става дума

Comment

Мерси за пожеланията
                Ми мисля че колата си е супер за сега а и я зимам от сервис. А за частите в БГ са по евтини поне два пъти.
                Ама мисля като си отида до БГ да отида да ми прегледат колата от до и четох че Ванто е наи добрия сервис за Алфа и че могат да ми кажат абсолютно всичко

Comment

[quote=156 m-jet]
                  Първоначално публикувано от "Димо":2t28imq8
                  Честито колега,

..........поръчах от Австрия, а цените за тях са убийствени (в България са още по-скъпи).
                  АЗ чувам, че в БГ цените 2 пъти по евтини За какви части става дума[/quote:2t28imq8]

Къде го чуваш това....по-радио точката ли

Базик де...ама в БГ цените са едни от най-високите на всичко.
                  sigpic
                  Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                  " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                  "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Колега в германия незнам дали караш с турски шел ма тука в БГ и в по-голямата част от европа шела е турски за кастрола изобщо нема да споменавам ако карате с такива масла нема да се учудвам що си мислите че 200 000 са много за дизел
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

[quote=156 m-jet]
                      Първоначално публикувано от "Димо":20vj13k4
                      Честито колега,

АЗ чувам, че в БГ цените 2 пъти по евтини За какви части става дума[/quote:20vj13k4]

Става дума за ОРИГИНАЛНИ части.

Останалите (неоригинални) части наистина са доста по-евтини от Австрия.
                      Аз може би съм балък, че си купувам оригинални, но считам, че Алфа 156 не заслужава компромиси в поддръжката.

Ако купуваш оригинални части в България, нашият търговец те товари освен с покупната цена от чужбина и с доста сериозна надценка. За справка виж цените на оригинално турбо, съединетел или компресор за климатик от официалния вносител в България и ги сравни с цените в Австрия. Надценката в България е с около 15-20 %.

За да нямаш проблеми купуваш оригинални части (ако можеш да си го позволиш) от Австрия и ги монтираш в читав сервиз в България.

Comment

хм , аз съм купувал оригинални части от австрия, от ДЕНЗЕЛ, и мога да кажа че цените им са по-високи от тези на Ванто или АутоИталия

това е проверено, така че не пишете непроверени работи
                        виж, в германия работата е малко по-друга и там излизат за някои неща ДОСТА по-добри цени - справка "свещи комплект за16в твинспарк" - 90евро в Германия и 460лв тука!

та така ... няма една истина , има питане за всяко нешо и сравняване
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                          хм , аз съм купувал оригинални части от австрия, от ДЕНЗЕЛ, и мога да кажа че цените им са по-високи от тези на Ванто или АутоИталия

това е проверено, така че не пишете непроверени работи
                          виж, в германия работата е малко по-друга и там излизат за някои неща ДОСТА по-добри цени - справка "свещи комплект за16в твинспарк" - 90евро в Германия и 460лв тука!

та така ... няма една истина , има питане за всяко нешо и сравняване
                          Прав си колега. За всяка част е различно.
                          Обаче за трите части, които съм посочил, съм проверил във Ванто и в АутоИталия - и на двете места бяха много по-скъпи от Австрия.

Comment

Много е прав Димо купуваш си части от Австрия или Германиа и си ги монтираш в БГ поне ще знаеш че са ти наистина оргинални чстите

Comment

Re: Купих си Alfa Romeo 156 2,4 JTD ???????

Мерси предварително
                              Честито и от мен.Ти сам ще разбереш дали са много тези километри на колата.Аз мойта я взех на 130 000 и засега колата е в добро състояние.Като я карам икономично си харчи малко като я настъпя ми става лошо(16-18разход).Двигателя работи добре малко играят оборотите но доколкото разбрах и това било "нормално".Като я покараш сам ще разбереш.Зависи кой,как я е карал,как я е поддържал и т.н.На 200 000 само турбото може да замине инче друго всичко трябва да си е ОК.Това е моето мнение-много много не разбирам от коли но според мен НЯМА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ-ЧЕСТИТО
                              Alfa156 Against All

Comment

Working...
                              X